Tomatensoep met balletjes

  • Europees, Soep
  • 0-10 min.

  

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
1 ½ kg verse smaakvolle tomaten,
3 uien,
3 à 4 kleine aardappels,
3 à 4 teentjes knoflook
2 winterpeen
2 à 3 prei
300 g witte kool
1 ½ l water
1 ½ bouillonblokje (groenten)
250 gr rundergehaktballetjes (mengen met 1 ei, 2 el paneermeel en 75g Parmezaan)
Naar smaak: zout, peper, paprika, tabasco, Worcester sauce, Italiaanse kruiden
(verse peterselie)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil en snipper de uien. Maak de knoflook schoon. Snij de tomaten in kwarten en verwijder de witte harde stukjes. Schil de aardappel en snij in grove stukken.

Schrap de peen en snij heel fijn. Maak de prei schoon en snij in fijne ringen.

Verwarm wat olie in de grote soeppan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en bak kort mee. Doe daarna de verse tomaten en de aardappel in de pan, schep goed om en laat zo'n 2 à 3 minuten zachtjes meebakken.

Schenk 1 l water in de pan en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat zo'n 15-20 minuten pruttelen.

Gebruik de staafmixer om de tomaten en groenten tot een gladde soep te pureren.

Zet de pan met tomatensoep weer op het vuur en voeg hier de fijngesneden wortel, prei en kool aan toe. Ook kunnen de rundergehaktballetjes nu in de pan. Breng de soep weer zachtjes aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

Breng de verse tomatensoep op smaak met peper, zout en verse peterselie. Serveer met brood.

Bron

Ttps://www.mindyourfeed.nl/recepten/diner/zelf-tomatensoep-maken-verse-tomaten/

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Zeiverklaos avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten