1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Rodekool met cider, appelen, spek en uien

Rodekool met cider, appelen, spek en uien

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-01-2021

Ingrediënten 6 personen


200 g gerookt buikspek in reepjes
1 rode kool in fijne reepjes
3 zure appelen in partjes
2 uien in ringen
1 el olie
200 ml cider
naar smaak peper - zout



Rodekool met cider, appelen, spek en uien
Rodekool met cider, appelen, spek en uien

En bijzonder lekker recept van rode kool , zeker eens proberen ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Bak het spek lichtjes aan in de olie. Leg eerst een beetje kool, dan enkele appelpartjes, uiringen en een beetje spek in lagen in een stoofpan. Ga door tot alle ingrediënten op zijn, eindig met kool.

-Kruid elke laag lichtjes met zout en peper. Giet de cider eroverheen en laat afgedekt zachtjes sudderen op een laag vuur gedurende ca. 60 min.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top