1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Rode kool
  6. Zoete aardappelpuree met rode kool en spekjes

Zoete aardappelpuree met rode kool en spekjes

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-01-2021

Ingrediënten 4 personen


4 grote zoete aardappelen
2 el olijfolie
400 gr rode kool, fijngesneden
1 ui, fijngesnipperd
enkele takjes tijm
1 laurierblaadje
2 el honing
1 scheutje rode wijnazijn
1 rode appel, geschild en in blokjes
400 gr spekblokjes
peper - zout - kaneel


Verder heb je nodig


Bakpapier


Zoete aardappelpuree met rode kool en spekjes
Zoete aardappelpuree met rode kool en spekjes

Winters lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, wrijf ze in met olijfolie en kruid ze met peper, zout en een snuifje kaneel. Plaats de zoete aardappelblokjes gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
-Haal de blokjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Stamp ze vervolgens fijn tot puree.

-Stoof de rode kool samen met de ui, tijm, laurier, honing, rode wijnazijn, peper en zout gaar. Voeg vervolgens de stukjes appel toe en laat nog een 10-tal minuutjes verder garen.

Bak ondertussen de spekblokjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Meng tot slot de rode kool en de spekjes onder de zoete aardappelpuree. Werk af met verse tijm.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top