1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Rode kool
  6. Rode kool met veenbessen

Rode kool met veenbessen

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-01-2021

Ingrediënten 4 personen


1 kleine rode kool
2 rode uien
3 el olijfolie
3 dl rode wijn
100 gr verse veenbessen
2 laurierblaadjes
1 à 2 el vloeibare honing
peper
zout



Rode kool met veenbessen
Rode kool met veenbessen

Heerlijk recept van rode kool , met rode wijn, veenbessen, rode ui en honing

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de rodekool en de rode uien in fijne reepjes.

-Verwarm wat olijfolie in een kookpan en stoof hierin de rode ui glazig, voeg de rodekool toe en stoof even mee aan. Blus met de rode wijn, voeg de laurier en de veenbessen toe en zet een deksel op de pan.

-Stoof de rodekool op een laag vuur gaar in ongeveer 30 minuten. Verwijder de laurierblaadjes en voeg de honing toe naar smaak.

-Zet de rodekool zonder deksel op een middelhoog vuur en laat de jus inkoken tot deze bijna volledig verdampt is. Breng de rode kool op smaak met peper van de molen en zeezout.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top