1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Win­ter­se ro­de kool met worst en jus

Win­ter­se ro­de kool met worst en jus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-01-2021

Ingrediënten 4 personen


1 rode kool
800 g aardappels
40 g suiker
2 kruidnagels
6 eetlepels vloeibare margarine
2 schaaltjes runderbraadworsten (schaal a 2 stuks)
2 grote zure appels
1 cup schenkjus (175 ml)



Win­ter­se ro­de kool met worst en jus
Win­ter­se ro­de kool met worst en jus

Winterse kost die verwarmt en versterkt 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kool schoonmaken en in stukjes snijden.
-Aardappels schillen, wassen en in water met beetje zout in 20 min. gaarkoken.
-Kool in weinig kokend water met zout, suiker en kruidnagels 20 min. koken.
-in braadpan 4 el margarine verwarmen en worst in 15 min. gaar en bruin bakken.
-Appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. De appels de laatste 10 min. met kool meekoken.
-de rest van margarine door kool roeren.
-Kool met zout en peper op smaak brengen.
-Schenkjus verwarmen volgens aanwijzing op verpakking.
-Aardappels met groenten, worst en jus serveren.

Bron

Ah



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top