
500 gr. kippenvel
1/2 limoen, sap
125 gr maizena
olie
voor de boemboe:
2 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1 cm jahe / gember/ toko
3 cm kunyit / geelwortel /toko
1 theel zout
Menkom
vijzel of keukenmachientje
wok
Als je ook altijd het krokante vel van je kip tot het laatst bewaard is dit wat voor jou.
dit is seau lekker , als je er van houdt tenminste .
mijn poelier moest ff sparen , maar als je 2 dagen van te voren belt heeft ie dat wel bij elkaar .
ik krijg gewoon kippenvel van dit recept.
Snijd het vel in stukjes of rol het op , Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Meng dit met het vel en het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. ( half uurtje is beter )
meng het vel door de maizena en meng totdat de maizena aan het vel blijft kleven. Verhit in een pan de olie en bak de stukjes vel bruin en krokant. KORT!
vet moet wel goed heet zijn , kan ook in de oven op bakpapier op de hoogste stand met veel draaien.
Perfecte snacks voor bij bevoorbeeld samen met yakitori , sushi ,
en nee er is geen vega alternatief , net als bv lever , je houdt er van of het is niks
Kokkieblanda