Pittig gekruide snijbonen met paprika en chilisaus beetje Aziatisch
- Aziatisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 11-01-2021
Bij mijn omeletjes (wraps) gevuld met pittig gehakt wilde ik snijbonen maken die er een beetje bij zouden passen. Tijdens het koken kwam ik op dit idee en we vonden het een lekkere combinatie met de omeletjes. Deze snijbonen zijn ook lekker bij een andere Indische of Chinese maaltijd.
Ingrediënten 2 personen
400 gram snijbonen, in schuine stukjes1 kruidenbouillontablet
2 eetlepels arachideolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 sjalotje, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine stukjes
1 theelepel sambal oelek
Peper, zout
2 eetlepels Chinese chilisaus
Benodigdheden
Panvergiet
Bereidingswijze
Snijbonen in water met een kruidenbouillontablet beetgaar koken. In een vergiet goed laten uitlekken.
Olie verhitten in een pan.
Sjalot-snippers en knoflook glazig bakken. Stukjes paprika en sambal oelek plm. 2 minuten meebakken.
Snijbonen erbij doen en op een niet al te hoge warmtebron verwarmen onder voortdurend omscheppen.
Chilisaus erdoor mengen en proeven. Eventueel nog peper en zout toevoegen.
Serveertip
Lekker bij een Oosterse maaltijd en bij mijn omelet-wraps gevuld met pittig gehakt.
Laatste reacties
Jij ook bedankt Yoda voor je leuke reactie. Groetjes, Petra
Weer een heerlijk recept Dank je groetjes yoda