
400 gram snijbonen, in schuine stukjes
1 kruidenbouillontablet
2 eetlepels arachideolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 sjalotje, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine stukjes
1 theelepel sambal oelek
Peper, zout
2 eetlepels Chinese chilisaus
Pan
vergiet
Bij mijn omeletjes (wraps) gevuld met pittig gehakt wilde ik snijbonen maken die er een beetje bij zouden passen. Tijdens het koken kwam ik op dit idee en we vonden het een lekkere combinatie met de omeletjes. Deze snijbonen zijn ook lekker bij een andere Indische of Chinese maaltijd.
Snijbonen in water met een kruidenbouillontablet beetgaar koken. In een vergiet goed laten uitlekken.
Olie verhitten in een pan.
Sjalot-snippers en knoflook glazig bakken. Stukjes paprika en sambal oelek plm. 2 minuten meebakken.
Snijbonen erbij doen en op een niet al te hoge warmtebron verwarmen onder voortdurend omscheppen.
Chilisaus erdoor mengen en proeven. Eventueel nog peper en zout toevoegen.
Lekker bij een Oosterse maaltijd en bij mijn omelet-wraps gevuld met pittig gehakt.
pwiggers 17-01-2021
Jij ook bedankt Yoda voor je leuke reactie. Groetjes, Petra
meetyoda 15-01-2021
Weer een heerlijk recept
Dank je groetjes yoda