1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Kip met tauge en een ketjapsaus

Kip met tauge en een ketjapsaus

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2021

Ingrediënten 4 personen


400 gr kipfilet
3 uien
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 kopje drinkbouillon (tuinkruiden)
2 el azijn
9 el ketjap
4 el ketchup
6 el bruine basterdsuiker
1 el sambal
4 el pindakaas
300 gr tauge
rijst



Recept uit een tijdschrift, van lang geleden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak rijst volgens de verpakking.

snijd de kip in stukjes, snipper de uien
bak de kipblokjes bruin en gaar
haal de kip uit de pan, fruit de ui
pers knoflook boven de ui, voeg drinkbouillon toe
voeg azijn, ketjap, ketchup toe; roer goed door elkaar
voeg de suiker, sambal, pindakaas toe; roer goed door elkaar tot een saus
voeg de kip weer toe, warm goe ddoor
voeg uiteindelijk de taugé toe, kook niet te lang zodat de tauge knapperig blijft.

Serveertip

Lekker met atjar, kroepoek

Bron

Recept uit een tijdschrift, van lang geleden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LisaenMenno


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LisaenMenno
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top