1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Sjalottensaus

Sjalottensaus

  • Frans, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2021

Ingrediënten 8 personen


15 sjalotjes
4 EL boter
zout, peper
4 EL bruine basterdsuiker
2 EL bloem
1 pot vleesfond (300 ml ongeveer)
3 EL cognac


Verder heb je nodig


Grote koekenpan


Recept kwam uit een tijdschrift (van lang geleden)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de sjalotten, snijd ze doormidden.
bak de sjalotten in de boter, paar min
bestrooi met zout en peper, bak nog een paar min
strooi suiker erover, bak al omscheppend tot de uien gekarameliseerd zijn
Bestrooi al omscheppend moet bloem, voeg de fond toe, laat 10-15 min pruttelen.
Voeg cognac toe, breng op smaak met zout en peper.

Bron

Een tijdschrift, van lang geleden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LisaenMenno


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LisaenMenno
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top