1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Pompoen
  6. Pompoen tagliatelle

Pompoen tagliatelle

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2021

Ingrediënten 2 personen


1 flespompoen

15 gram verse salie (2 handenvol)

150 gram pancetta (of ontbijtspek)

1 kleine witte ui

2 tenen knoflook

50 gram geraspte Pecorino Romano

olijfolie

zout en peper


Verder heb je nodig


Spirelli spiraalsnijder


Pompoen tagliatelle
Pompoen tagliatelle
Pompoen tagliatelle

https://chivanne.nl/pompoentagliatelle/

https://chivanne.nl/pompoentagliatelle/
Pompoen tagliatelle
Pompoen tagliatelle

Een "pasta" gemaakt van flespompoen! Lekker licht dus! Het vergt wel even wat werk om er tagliatelle van te maken maar het was het waard!

https://chivanne.nl/pompoentagliatelle/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de pompoen en snijd hem in de lengte doormidden. Snijd er lange repen van, ongeveer 4 cm breed. Schil met een dunschiller de hoeken wat af zodat de sprirelli spiraalsnijder de stukken beter "pakt". Snijd de draden en pitten weg. Pak de pompoen met een keukenrolpapier vast zodat je goed grip houdt en draai er "tagliatelle" van. De stukken die je overhoudt kun je in kleine blokjes hakken en ook meebakken straks.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de pancetta op middelmatig vuur langzaam zodat het vet vrijkomt en ze een beetje knapperig worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenrolpapier.

Bak de salie met tak en al zachtjes in het achtergebleven vet, totdat ze naar het bruine toe beginnen te kleuren in ongeveer 4 minuten. Roer regelmatig door en laat ze uitlekken op keukenrolpapier.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak 1 minuut in het achtergebleven vet op middelmatig vuur en voeg de pompoen toe. Bak de pompoen in ongeveer 8 minuten gaar. Proef na 6 minuten even of hij gaar is en mogelijk is hij na 8 minuten nog niet gaar. Dit is afhankelijk van hoe hoog het vuur staat en je pan. Roer regelmatig om (voorzichtig).

Rasp in de tussentijd de Pecorino Romano, trek de blaadjes van de salietakjes (ze kunnen breken maar dat geeft niet) en trek de helft van de pancetta in stukjes. De andere helft gaat heel op de tagliatelle.

Breng de pompoen op smaak met zout en peper en meng de salie er doorheen en de stukjes pancetta. Verdeel de tagliatelle over twee borden en leeg er de overgebleven pancetta op en bestrooi rijkelijk met de kaas.

Serveertip

Je kunt de pompoen tagliatelle ook combineren met tagliatelle pasta! Roer er dan wel nog wat olijfolie door het gerecht zodat deze niet droog wordt. De portie wordt dan groter dus pas je andere ingrediƫnten hier ook iets op aan.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chivanne
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top