1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Klassieke Hazenpeper

Klassieke Hazenpeper

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-01-2021

Ingrediënten 4 personen


2 kg hazenbouten
750 ml rode wijn
400 ml bronwater
2 witte uien, in ringen
1 winterpeen, gesneden
1 prei, gesneden
1 1 teen knoflook, schoon en gehalveerd
5 jeneverbessen
5 takjes bladpeterselie
1 blaadje laurier
5 takjes tijm
3 takje marjolein
4 el olijfolie
100 g ontbijtspek, in dobbelsteentjes
80 g zilveruitjes, uitgelekt
30 g boter
30 g suiker
150 g ontbijtkoek (zonder kandij), gemalen tot kruimels
30 g pure chocolade, geraspt
peper en zout


Verder heb je nodig


Stoofpan


Een hazenpeper is een perfect gerecht voor de momenten dat je gezelschap verwacht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stap 1:
Marineer de hazenbouten 24 uur in rode wijn, water, ui, winterpeen, prei, knoflook, jeneverbes, peterselie, laurier, tijm, marjolein en 2 eetlepels olijfolie. 
Stap 2:
Zeef de marinade en dep de hazenbouten droog met keukenpapier.
Stap 3:
Bak het spek zacht uit in 2 eetlepels olijfolie en passeer door een zeef. Houd de dobbelsteentjes apart. 
Stap 4:
Schroei de bouten om en om aan in het spekvet, voeg de marinade toe, breng tegen de kook aan en laat 2 uur sudderen.
Stap 5:
Verwijder de bouten uit het braadvocht, laat iets afkoelen, €pluk' het vlees van de botten en breng in het braadvocht weer tegen de kook aan. Laat indampen tot het vocht nog 1 centimeter boven het vlees staat. 
Om te binden is het raadzaam om de ontbijtkoek en geraspte chocolade toe te voegen.
Op het laatst de in suiker gekarameliseerde zilveruitjes toevoegen.

Serveertip

Gouden tip: tijd maakt het allemaal nog lekkerder. De ervaring leerde dat de hazenpeper een dag langer marineren het recept nog lekkerder maakte.

Bron

24 kitchen, plus stoofbijbel van JUlius Jaspers



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Eelti00712


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Eelti00712
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top