1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Worstenbroodjes uit Vlaanderen

Worstenbroodjes uit Vlaanderen

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2021

Ingrediënten 4 personen


8 bladerdeeg (diepvries) vierkantjes
1/2 kg gemengd gehakt
1 sjalot
ei
1 eidooier
1 el paneermeel
1 el melk (om te doreren)
1 knoflook teentje
peper
zout


Verder heb je nodig


Bakpapier


Worstenbroodjes uit Vlaanderen
Worstenbroodjes uit Vlaanderen

=18pxVlaamse klassieker in bladerdeeg die in de periode van 'Verloren Maandag' in alle Antwerpse bakkers te verkrijgen is, kijk ook naar het recept voor de appelbollen, want dat is het alternatief voor wie geen vleeseter is. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Laat het diepvriesbladerdeeg lichtjes ontdooien. Pel en snij de sjalot en de knoflook heel fijn. Verwarm de oven voor op 200°C.
2 Vermeng de sjalot en de knoflook met het gehakt. Voeg er het ei en het paneermeel aan toe. Kruid indien nodig bij met peper en zout. Kneed goed door. Verdeel in 8 gelijke porties en maak er worstjes van, net zo lang als een zijde van het
deegvierkantje.
3 Rol elk worstje in een deegvierkantje en las de randen met losgeklopte eierdooier. Meng de rest van de eierdooier met de melk. Bestrijk er de rolletjes mee.
4 Leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat. Bak ze in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin in de oven.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top