1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Appelbollen met rum en rozijnen of 'Appelbol de luxe'

Appelbollen met rum en rozijnen of 'Appelbol de luxe'

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2021

Ingrediënten 4 personen


4 bladerdeeg plakjes
4 appelen
30 g rozijnen
2 el bruine rum
30 g walnoten (gehakt)
30 g poedersuiker
40 g boter
1 eidooier
2 el melk
kristalsuiker


Verder heb je nodig


Appelboor
bakpapier


Appelbollen met rum en rozijnen of 'Appelbol de luxe'
Appelbollen met rum en rozijnen of 'Appelbol de luxe'

Een luxe editie met rozijnen en rum; niet te versmaden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 210°C. Week de rozijnen in de rum. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
2 Meng de uitgelekte rozijnen met de noten, poedersuiker en boter. vul er de appelen mee.
3 Rol de plakken bladerdeeg wat uit. Zet in het midden van elk vel een gevulde appel. Haal de punten van het deeg naar boven. maak je vingers nat en knijp de deegranden samen, zodat de appelen goed ingepakt zitten.
4 Klop de eidooier los met de melk. Bestrijk er de appelen mee. Zet 20 minuten in de oven. vorm intussen van de deegrestjes takjes en blaadjes. Plak ze op de appelen, bestrooi met kristalsuiker en bak nog 10 minuten. serveer lauw of koud.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top