1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Appelbollen

Appelbollen

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2021

Ingrediënten 4 personen


4 appelen
30 g boter
100 g basterdsuiker (lichtbruine)
1 mespuntje kaneelpoeder
8 vellen bladerdeeg (diepvries)
1 ei


Verder heb je nodig


Appelboor


Appelbollen
Appelbollen

In en rond Antwerpen verkopen alle bakkers worstenbrood en appelbollen in de periode van 'Verloren Maandag'. Ze zelf maken is echt niet zo moeilijk . 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 210°C.
2 Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Meng de zachte boter met de suiker en de kaneel. Vul de opening van de appels met dit mengsel.
3 Rol vier velletjes bladerdeeg tot ronde lapjes: vouw eerst de hoekjes 2 cm naar binnen en rol de velletjes met een deegrol tot ronde plakjes van 15 cm doorsnee. Wikkel de appels erin.
4 Snij de overige vier velletjes in repen en leg die over de appels. Klop het ei los. Bestrijk er met een kwastje de appelbollen mee. Maak een kleine inkeping bovenaan in het bladerdeeg, zo kan de stoom ontsnappen. Leg de appelbollen op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 25 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top