Pittige aardappeltjes met rode peper , spekjes , knoflook en sjalot.
- Nederlands, Bijgerecht
- 20-30 min.
Van de gisteren gemaakte zuurkooltaart van Ramon Brugman had ik 75 gram gerookte spekreepjes over. Aangezien ik bij een kogelbiefstukje en salade gebakken aardappeltjes op verzoek wilde maken, bedacht ik, dat ik de overgebleven reepjes gerookt spek wel kon verwerken met aardappeltjes. Een fijne , smakellijke combi en als je het wat minder pittig wil, neem dan een halve rode peper, of laat 'm helemaal weg.
Zuurkooltaart-van-chef-ramon-brugman-heerlijk-
Ingrediënten 2 recipe.people
450 ram geschilde ( bio)vastkokende aardappeltjes3 sjalotjes gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 kleine rode peper zonder zaad in reepjes of ringetjes
75 gram gerookte spekreepjes of blokjes
Benodigdheden
Snijplank, mes hapjes of koekenpan, panBereidingswijze
Kook de geschilde aardappelen circa 12 minuten voor. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snij ze dan in blokjes of plakjes.
Bak de spekreepjes ( blokjes) uit in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Smoor de gesnipperde sjalot, knoflook en rode peper in het overgebleven vet van de spekjes.
Haal ze uit de pan en zet opzij.
Bak in het overgebleven vet de aardappeltjes bruin en gaar. Voeg dan de spekjes en de sjalot, peper en knoflook toe , laat even mee verwarmen en geef een flinke draai met de pepermolen en serveer bij je gerecht.