1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pittige aardappeltjes met rode peper , spekjes , knoflook en sjalot.

Pittige aardappeltjes met rode peper , spekjes , knoflook en sjalot.

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2021

Ingrediënten 2 personen


450 ram geschilde ( bio)vastkokende aardappeltjes
3 sjalotjes gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 kleine rode peper zonder zaad in reepjes of ringetjes
75 gram gerookte spekreepjes of blokjes


Verder heb je nodig


Snijplank, mes hapjes of koekenpan, pan


Pittige aardappeltjes met rode peper , spekjes , knoflook en sjalot.
Pittige aardappeltjes met rode peper , spekjes , knoflook en sjalot.
Pittige aardappeltjes met rode peper , spekjes , knoflook en sjalot.
Pittige aardappeltjes met rode peper , spekjes , knoflook en sjalot.
Pittige aardappeltjes met rode peper , spekjes , knoflook en sjalot.
Pittige aardappeltjes met rode peper , spekjes , knoflook en sjalot.
Pittige aardappeltjes met rode peper , spekjes , knoflook en sjalot.
Pittige aardappeltjes met rode peper , spekjes , knoflook en sjalot.

Van de gisteren gemaakte zuurkooltaart van Ramon Brugman had ik 75 gram gerookte spekreepjes over. Aangezien ik bij een kogelbiefstukje en salade gebakken aardappeltjes op verzoek wilde maken,  bedacht ik, dat ik de overgebleven reepjes gerookt spek wel kon verwerken met aardappeltjes. Een fijne , smakellijke combi en als je het wat minder pittig wil, neem dan een halve rode peper, of laat 'm helemaal weg.

Zuurkooltaart-van-chef-ramon-brugman-heerlijk-

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de geschilde aardappelen circa 12 minuten voor. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snij ze dan in blokjes of plakjes.

Bak de spekreepjes ( blokjes) uit in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Smoor de gesnipperde sjalot, knoflook en rode peper in het overgebleven vet van de spekjes.

Haal ze uit de pan en zet opzij.

Bak in het overgebleven vet de aardappeltjes bruin en gaar. Voeg dan de spekjes en de sjalot, peper en knoflook toe , laat even mee verwarmen en geef een flinke draai met de pepermolen en serveer bij je gerecht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top