1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Gado gado varië

Gado gado varië

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2021

Ingrediënten 4 personen


Woknoodles voor 4 pers
300 gr verse sperciebonen
zakje gesneden wortel (julienne)
Een flinke teen knoflook, gesneden in hele kleine stukje
vier ons kipfilet, in reepjes, of gegrilde vegastukjes,heel licht gekruid met zout en peper
4 eieren

Satesaus:
Pindakaas, halve pot
Melk
Ketjap
Paprikapoeder
Honing
Sap van 2 limoenen
Maggi

Bakje gebakken uitjes


Verder heb je nodig


Vergiet, steelpan, kookpan, hapjespan of wok, mes, spatel


Gado bowl
Gado bowl

Schooteten bij de wedstrijd op zondagavond, viel goed bij de kinderen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de kip in reepjes en de knoflook in stukjes. Zet water voor de noodles op en zet de sperciebonen in een aparte pan onder water op, kook ze tot ze beetgaar zijn. Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzingop de verpakking.
Doe in een steelpannetje de pindakaas, een scheut melk, een scheut ketjap, een scheutje maggi, een flinke snuf paprikapoeder, twee eetlepels honing en de limoensap. vuur staat niet te hoog! Als de saus te dik is verdun je die met melk of met water. Even proeven of de smaak zacht en zoetig is, anders ketjap toevoegen. zet het vuur onder de saus uit.
Verhit nu de kipfiletreepjes met iets zout en peper (of de gegrilde vegastukjes) in een koekepan of wokpan in een scheut olijfolie. Als ze gaar en lichtbruin zijn voeg je twee flinke lepels van de satesaus toe en roerbak dit een minuutje mee. Bak de vier eieren apart in een andere koekepan. Hou de dooier heel en bestrooi t ei met wat zout als ie klaar is.
Warm de saus weer een beetje op en doe evt nog een eetlepel water door de satesaus tot ie niet zo heel dik meer is maar makkelijk v d lepel afvloeit.

Schep op elk bord een flink handje sperciebonen, een portie noodles, een gebakken ei, een portie kipfiletreepjes of gegrilde vegastukjes en een kinderhandje portie worteljulienne. besprenkel alles met de satédressing saus. Bestrooi met gebakken uitjes. Maak de borden vooraf op en dien ze kant en klaar op. Zet de rest van de saus op tafel met een schaaltje kroepoek erbij. Eet ze!

Bron

Boodschappen 01/21



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mike86


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mike86
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top