Romige preisoep met kerrie
- Nederlands, Soep
- 20-30 min.
.
Ingrediënten 2 recipe.people
2 uien2 flinke preien, in dunne ringen
1 eetl olijfolie
1,5 eetl kerriepoeder
1,2 liter warme groentebouillon
125 ml slagroom
handje platte peterselie, fijngehakt
Evt beetje bloem
Bereidingswijze
Bewaar van de prei een beetje lichtgroene ringetjes voor de garnering.
Verhit in een grote pan de olie, voeg de kerrie toe en bak 1 minuut.
Voeg de uiten toe en bak tot ze glazig zijn.
Voeg nu de preiringen toe en bak 5 min. op matig vuur.
Voeg de bloem toe en schenk de bouillon erbij en laat 10-15 min. op matig vuur zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en meng de slagroom erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in kommen en garneer met de achtergehouden preiringen en de peterselie.
Lekker met stokbrood
Bron
https://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=595185&userid=231240
Serveertip
Snij een zure appel in blokje en voeg die de laatste minuut toe.