1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Romige preisoep met kerrie

Romige preisoep met kerrie

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2021

Ingrediënten 2 personen


2 uien
2 flinke preien, in dunne ringen
1 eetl olijfolie
1,5 eetl kerriepoeder
1,2 liter warme groentebouillon
125 ml slagroom
handje platte peterselie, fijngehakt

Evt beetje bloem



.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bewaar van de prei een beetje lichtgroene ringetjes voor de garnering.
Verhit in een grote pan de olie, voeg de kerrie toe en bak 1 minuut.
Voeg de uiten toe en bak tot ze glazig zijn.
Voeg nu de preiringen toe en bak 5 min. op matig vuur.
Voeg de bloem toe en schenk de bouillon erbij en laat 10-15 min. op matig vuur zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en meng de slagroom erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in kommen en garneer met de achtergehouden preiringen en de peterselie.
Lekker met stokbrood

Serveertip

Snij een zure appel in blokje en voeg die de laatste minuut toe.

Bron

Https://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=595185&userid=231240



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pylk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pylk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top