Cornflake marshmallow chocolate chip cookies

  • Amerikaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2021
  • Cornflake marshmallow chocolate chip cookies

    Cornflake marshmallow chocolate chip cookies

    Cornflake marshmallow chocolate chip cookies

Dit is een vertaling / interpretatie van een recept van de Milk Bar uit Los Angeles (https://milkbarstore.com/). Er zijn wel al recepten te vinden hiervan, maar die gebruiken Amerikaanse maten (cups en Fahrenheit). Dus ik heb een Nederlandse versie gemaakt :)

Waarschuwing: dit zijn maaltijd-koekjes. Calorien-overload!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 kopjes (ongeveer 175 gram) cornflakes (voor de cornflake crunch)
3 eetlepels suiker (voor de cornflake crunch)
1 theelepel zout (voor de cornflake crunch)
100 gram roomboter (voor de cornflake crunch)

225 gram roomboter
250 gram kristalsuiker
130 gram bruine basterd suiker
1 ei
0.5 theelepel vannille extract
250 gram bloem
0.5 theelepel bakpoeder
0.25 theelepel baking soda
1.5 theelepel zout
100 gram chocolate chips
1 kopje mini marshmallows
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier, keukenmachine (je kunt het deeg ook met de hand mixen, maar dat is hard werken), oven, bakplaat

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.

Cornflake crunch:
=============
Verwarm de over voor op 135 graden celcius
Doe de 5 kopjes cornflakes in een kom. Maak ze klein met je handen. Niet tot gruis, maar 'tot een crunch' .
Meng de 3 eetlepels suiker en 1 theelepel zout door de cornflake crunch.
Smelt de 100 gram roomboter en roer het door de cornflake crunch.
Verspreid de cornflake crunch over een vel bakpapier op een bakplaat.
Bak de cornflake crunch 20 minuten. Zet het appart als het klaar is.

Het koekjesdeeg
=============
Doe de 225 gram roomboter en 250 gram kristalsuiker en 130 gram bruine basterd suiker in de keukenmachine en meng 3 minuten op middelmatige snelheid tot een romige massa.
Schraap het mengsel van de kanten naar beneden. Voeg het ei en een halve theelepel vanille extract toe. Meng dan 7 minuten lang
Dan voeg je de 250 gram bloem, halve theelepel bakpoeder en kwart theelepel baking soda en anderhalve theelepel zout toe.
Meng dit maximaal 1 minuut door het beslag.
Voeg dan de 100 gram chocolate chips en de cornflake crunch toe en meng dit door het beslag (heek kort).

Vormpjes maken
=============
Nu ga je het deeg in vormpjes maken. Maak dikke rondjes van het deeg. Ze moeten echt dik zijn, want ze zakken helemaal plat uit in de oven (doordat de boter smelt). Je kunt ongeveerd 3 centimeter deeg in een koffiemok duwen en dan 'eruit slaan' op een vel bakpapier of bord.
Deuk de deeg-torentjes boven een beetje in en doe wat mini-marshmallows in ieder kuiltje.
Zet de gevormde deeg-torentjes minimaal een uur in de koelkast. Dit is belangrijk, omdat ze koud (en hard) de oven in moeten. Anders druipen ze te snel uitelkaar in de oven!

Het bakken
=========
Verwarm de oven voor op 185 graden celcius.
Verspreid de deeg-torentjes met ongeveer 10 centimeter ruimte ertussen. Misschien moet je dus in meerdere keren bakken omdat ze niet allemaal in de oven passen.

Bak de koekjes 11 tot 15 minuten. Bekijk de koekjes na 11 minuten even. Ze mogen nog wel nog wat dik zijn, want ze zakken nog wat verder in.

Let op: behandel de koekjes heel voorzichtig als ze net uit de oven komen. Het best is om ze op het bakpapier te laten en het hele bakpapier op het keukenblad te laten koelen. Ze zijn echt nog super-zacht en breekbaar als ze warm zijn!
Laat ze zeker een half uur afkoelen. Bewaar ze in een afgesloten container.

Bron

https://milkbarstore.com/

Serveertip

Sommige houden van wat zachtere chocolate chip koekjes, anderen van wat hardere. Experimenteer dus wat met de baktijd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten