Winterse soep met boerenkool & emmentaler
- Frans, Soep
- 30-60 min.
De Franse klassieker met een twist: boerenkool en cannelinibonen! Dan hoef je écht geen toetje meer.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg rode ui2 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
4 takjes verse tijm
400 g cannellinibonen in blik
2 bospaddenstoelentabletten
1¼ liter heet water
75 g Zwitserse Emmentaler AOP 45+
175 g stokbroden kruidenboter (ah)
150 g gesneden boerenkool
Bereidingswijze
-Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn.
-Verhit de boter in een soeppan en bak de ui, knoflook en de takjes tijm 20 min. op laag vuur. Roer af en toe.
-Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water en voeg samen met de bouillontabletten en het water toe aan de soeppan en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken.
-Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
-Rasp de Zwitserse Emmentaler AOP en snijd de voorgesneden plakjes stokbrood los.
-Verdeel het brood over een met bakpapier bekleed rooster en bestrooi met ⅔ van de kaas. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
-Verwijder de takjes tijm uit de soep, roer de boerenkool erdoor en verwarm 3 min. mee. Breng de soep op smaak met peper.
-Verdeel de soep over kommen en leg in elke kom 1 plakje gegratineerd stokbrood. Bestrooi de soep met de rest van de kaas en garneer met de rest van de tijm. Serveer de rest van het stokbrood erbij.
Bron
ah