1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Soep
  5. Win­ter­se soep met boe­ren­kool &; em­men­ta­ler

Win­ter­se soep met boe­ren­kool &; em­men­ta­ler

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2021

Ingrediënten 4 personen


1 kg rode ui
2 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
4 takjes verse tijm
400 g cannellinibonen in blik
2 bospaddenstoelentabletten
1¼ liter heet water
75 g Zwitserse Emmentaler AOP 45+
175 g stokbroden kruidenboter (ah)
150 g gesneden boerenkool



Win­ter­se soep met boe­ren­kool &; em­men­ta­ler
Win­ter­se soep met boe­ren­kool &; em­men­ta­ler

De Franse klassieker met een twist: boerenkool en cannelinibonen! Dan hoef je écht geen toetje meer.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn.
-Verhit de boter in een soeppan en bak de ui, knoflook en de takjes tijm 20 min. op laag vuur. Roer af en toe.
-Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water en voeg samen met de bouillontabletten en het water toe aan de soeppan en breng aan de kook. Laat 20 min. op laag vuur zachtjes koken.

-Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
-Rasp de Zwitserse Emmentaler AOP en snijd de voorgesneden plakjes stokbrood los.
-Verdeel het brood over een met bakpapier bekleed rooster en bestrooi met " van de kaas. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
-Verwijder de takjes tijm uit de soep, roer de boerenkool erdoor en verwarm 3 min. mee. Breng de soep op smaak met peper.
-Verdeel de soep over kommen en leg in elke kom 1 plakje gegratineerd stokbrood. Bestrooi de soep met de rest van de kaas en garneer met de rest van de tijm. Serveer de rest van het stokbrood erbij.

Bron

Ah



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top