Pas­ti­naaksoep met mos­terd

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2021
  • Pas­ti­naaksoep met mos­terd

    Pas­ti­naaksoep met mos­terd

    Pas­ti­naaksoep met mos­terd

Pimp je pastinaaksoep met grove mosterd voor een extra kick.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g pastinaken
2 sjalotten
1 teen knoflook
25 g ongezouten roomboter
1 tl karwijzaad
1 liter kokend water
2 groentebouillontablet
2 el grove mosterd
10 g tuinkers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil de pastinaak en snijd in stukjes van 2 cm.
-Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
-Verhit de boter in een soeppan en bak de pastinaak, sjalot, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 5 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
-Voeg het kokende water toe en verkruimel de bouillon erboven.
- Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
-Neem de pan van het vuur, voeg de mosterd toe en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen, bestrooi met tuinkers en peper.

Bron

ah

Serveertip

Bewaartip:
Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten