1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Pas­ti­naaksoep met mos­terd

Pas­ti­naaksoep met mos­terd

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2021

Ingrediënten 4 personen


400 g pastinaken
2 sjalotten
1 teen knoflook
25 g ongezouten roomboter
1 tl karwijzaad
1 liter kokend water
2 groentebouillontablet
2 el grove mosterd
10 g tuinkers



Pas­ti­naaksoep met mos­terd
Pas­ti­naaksoep met mos­terd

Pimp je pastinaaksoep met grove mosterd voor een extra kick.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de pastinaak en snijd in stukjes van 2 cm.
-Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
-Verhit de boter in een soeppan en bak de pastinaak, sjalot, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 5 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
-Voeg het kokende water toe en verkruimel de bouillon erboven.
- Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
-Neem de pan van het vuur, voeg de mosterd toe en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen, bestrooi met tuinkers en peper.

Serveertip

Bewaartip:
Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Bron

Ah



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top