1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !

Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !

Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-01-2021

Enkele dagen geleden zagen we Ramon Brugman een zuurkooltaart maken, waarop mijn man zei, dat ik die maar eens snel moest maken. Dat deed ik dus vandaag en we hebben gesmikkeld. Het mooie van deze taart is, dat je 'm in de ochtend al helemaal klaar kunt maken en dan vlak voor etenstijd opwarmen in de oven. " Hou die er maar in " ,  zei mijn man. En echt ik kan hem alleen maar bijstaan in deze

Bij de beschrijving staat, dat je de rookworst bij de zuurkool in de pan moet leggen, maar in het filmpje doet Ramon dit niet

Het is de moeite waard om het filmpje even te bekijken .  
binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/recepten/zuurkooltaart
 

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


VOOR DE BODEM


8 velletjes bladerdeeg

VOOR DE ZUURKOOL

500 gr zuurkool
100 gram gerookte spekblokjes of reepjes
klein klontje roomboter zonder zout

4 takjes tijm
1 rookworst


VOOR DE VULLING

4 eieren
200 ml crème fraîche
1 el grove mosterd( Limburgse)
zout en peper uit de molen naar smaak

TAART OPBOUW

1 el paneermeel
150 g geraspte oude kaas


VOOR HET SAUSJE

200 ml crème fraîche
1 el grove mosterd ( Limburgse )
zout en peper


Verder heb je nodig


Pan, taartvorm met losse bodem ingevet, deegrol

Bereidingswijze

Smelt de boter in een ruime pan en bak de spekblokjes enkele minuten. Voeg de zuurkool toe met de takjes tijm en wat draaitjes met de pepermolen leg er de rookworst bij. Laat de zuurkool in circa 15 minute zachtjes garen zonder deksel op de pan. Roer af en toe.
Vis de tijmtakjes eruit evenals de rookworst . Laat de rookworst wat afkoelen en snij de rookworst in gelijke plakjes

Leg 8 ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar. Bestuif je werkvlak met wat bloem en rol de plakjes bladerdeeg uit ter grootte van je taartvorm. Bekleed de taartvorm met het deeg en rol over de bovenkant het overige deeg weg. Maak de bovenkant plat. (zie filmpje)

Klop voor de vulling 4 eieren los , klop er de crème fraîche doorheen en roer er een eetlepel grove mosterd door. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

Strooi het paneermeel op de taartbodem. Leg er de zuurkool losjes bovenop( zodat de crème fraîchevulling zo meteen door de zuurkool kan sijpelen) . Leg eerst de plakjes rookworst dakpansgewijs op de taart. Voeg dan de crème fraîchevulling toe. Bestrooi de taart met de geraspte kaas en plaats de taart 30-40 minuten in een oven van 200 graden.

Laat de taart even een paar minuten uitdampen alvorens aan te snijden en serveer een punt met een dot van het sausje ernaast.

Serveertip

Heerlijk met een goed gekoelde Karmeliet.
Ik heb alle ingrediënten gehalveerd ( voor 2) Behalve de zuurkool. Ik gebruikte daarvan 300 gram.

Bron

Chef Ramon Brugman met eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top