1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spruitjes
  6. Spruitjes met Parmaham champignons knoflook en Parmezaanse kaas

Spruitjes met Parmaham champignons knoflook en Parmezaanse kaas

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-01-2021

Ingrediënten 2 personen


400 gram spruitjes, schoongemaakt
1 eetlepel olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
75 gram kastanjechampignons, in plakjes
50 gram Parmaham, in reepjes
2 theelepels gedroogde oregano
Zout, peper
2 flinke eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas.


Verder heb je nodig


Pan voor de spruitjes
vergiet of zeef
koekenpan


Spruitjes op zijn Italiaans, lekker met Parmaham, champignons en Parmezaanse kaas
Spruitjes op zijn Italiaans, lekker met Parmaham, champignons en Parmezaanse kaas

Met spruitjes kun je alle kanten op.  Nu eens op zijn Italiaans, met Italiaanse kruiden, reepjes Parmaham, champignons, wat meer knoflook en Parmezaanse kaas. Heerlijk !!
Je kunt de spruitjes eventueel gratineren (even in de oven). Ik heb het deze keer niet gedaan. Gewoon de smaak van de ham, champignons en kaas was lekker zo.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de spruitjes in water met zout beetgaar.
Laat de spruitjes goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een pan. Bak hierin de kastanjechampignons lichtbruin.
Voeg de sjalots-snippers en de gesnipperde knoflook hieraan toe en bak die even mee tot glazig.
Roer de reepjes Parmaham en de gedroogde oregano door het champignonmengsel en bak dit 2 minuten al omscheppend mee. Maak op smaak met peper en zout.
Meng de spruitjes erdoor en bak alles omscheppend tot de spruitjes ook goed warm geworden zijn.
Meng de geraspte Parmezaanse kaas erdoor.
Proef !! en maak eventueel nog op smaak met zout en peper.

Serveertip

Lekker met rijst, pasta of aardappelpuree



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top