.jpg)
400 gram spruitjes, schoongemaakt
1 eetlepel olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
75 gram kastanjechampignons, in plakjes
50 gram Parmaham, in reepjes
2 theelepels gedroogde oregano
Zout, peper
2 flinke eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas.
Pan voor de spruitjes
vergiet of zeef
koekenpan
Met spruitjes kun je alle kanten op. Nu eens op zijn Italiaans, met Italiaanse kruiden, reepjes Parmaham, champignons, wat meer knoflook en Parmezaanse kaas. Heerlijk !!
Je kunt de spruitjes eventueel gratineren (even in de oven). Ik heb het deze keer niet gedaan. Gewoon de smaak van de ham, champignons en kaas was lekker zo.
Kook de spruitjes in water met zout beetgaar.
Laat de spruitjes goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een pan. Bak hierin de kastanjechampignons lichtbruin.
Voeg de sjalots-snippers en de gesnipperde knoflook hieraan toe en bak die even mee tot glazig.
Roer de reepjes Parmaham en de gedroogde oregano door het champignonmengsel en bak dit 2 minuten al omscheppend mee. Maak op smaak met peper en zout.
Meng de spruitjes erdoor en bak alles omscheppend tot de spruitjes ook goed warm geworden zijn.
Meng de geraspte Parmezaanse kaas erdoor.
Proef !! en maak eventueel nog op smaak met zout en peper.
Lekker met rijst, pasta of aardappelpuree
pwiggers 17-01-2021
Dank je Joke. Nu maar hopen dat je het lekker vindt. Groetjes, Petra
joke222 14-01-2021
recept maar gelijk uitgeprint. Weet ik gel;ijk wat er volgende week op tafel komt, dank je wel. Gr. joke