Kun je al ruim tevoren maken
.jpg)
Semifreddo of parfait:
12 amaretti (Italiaanse bitterkoekjes) + 4 om te garneren
250 ml slagroom
2 eetlepels poedersuiker
1 eetlepel di Saronno amaretto
Kersensaus:
1 kleine pot kersen op sap zonder pit (plm. 350 ml inhoud)
2 sinaasappels
1/2 theelepel kaneelpoeder
1 flinke eetlepel poedersuiker of basterdsuiker
1/2 eetlepel maïzena
mesput zout
Kleine (liefst metalen) vormpjes of kleine kopjes of glazen
plastic huishoudfolie
mixer
kom
vergiet of zeef
Parfait of semifreddo is heel gemakkelijk te maken. Gewoon stijfgeslagen slagroom met de door jou gekozen ingrediënten een aantal uren invriezen. Heel gemakkelijk als je gasten krijgt.
Ik heb er een kersensaus bij gemaakt en dat smaakte prima. Als vulling voor de semifreddo heb ik gekozen voor amaretti (Italiaanse kleine bitterkoekjes) en een scheutje amaretto.
Het recept voor de semifreddo komt uit een hele oude Margriet of Libelle (vond ik tussen mijn bewaarde recepten). De kersensaus is eigen recept.
Verkruimel de amaretti grof.
Klop de slagroom stijd met de poedersuiker.
Spatel de koekjes met de amaretto door de slagroom.
Bekleed de vormpjes met plastic folie en schep de slagroom in de vormpjes. Dek de vormpjes af met het overhangende folie.
Laat de parfait in de vriezer een paar uur, maar liever een hele nacht opvriezen.
Kersensaus
Laat de kersen uitlekken in een vergiet of zeef.
Pers één van de sinaasappelen uit. Verwarm het sinaasappelsap in een pannetje.
Voeg de kersen, mespunt zout en kaneel toe.
Breng alles aan de kook. Bind de kersensaus met wat maïzena.
Laat de saus afkoelen.
De overgebleven sinaasappel in mooie schijfjes verdelen als garnering.
Stort de parfait op de borden.
Garneer met de kersensaus (zie foto) en de schijfjes sinaasappel.
Uit oude Margriet of Libelle?