VEGETARISCHE KIKKERERWTEN MASALA
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
=18pxDeze vegetarische kikkererwten masala is een absolute aanrader. Zeker als het koud is buiten, dan warmt dit gerecht je lekker op. Serveer eventueel een (zelfgemaakt) naanbroodje erbij en smullen maar. Eventueel kun je voor de vleesliefhebbers wat kip toevoegen.
Ingrediënten 2 recipe.people
265 gr kikkererwten uit blik175 gr basmatirijst
1 ui
200 gr tomatenblokjes of 2 tomaten
75 ml kokosmelk
2 el tikka masala curry (bijv. die van Patak's)
1 el creme fraiche
Bereidingswijze
-Snipper de ui. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak.
-Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes, kokosmelk en tikka masala curry toe. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen. Giet de kikkererwten af en spoel ze even schoon met water. Voeg dan de kikkererwten en de crème fraiche toe.
-Laat dit nogmaals 5 minuten zachtjes koken.
-Vervolgens serveer je de rijst met de saus en smullen maar.
Bron
lekker en simpel