1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Pompoen
  6. Tajine met kip en pompoen

Tajine met kip en pompoen

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-01-2021

Ingrediënten 4 personen


- 8 drumsticks of kippendijen
- 40 g boter
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 tl korianderzaadjes
- 1 kaneelstokje
- 2 grote uien, gehalveerd en in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 tl gehakte verse gember
- 1 groene peper, zonder zaadjes en fijngehakt
- 2-3 laurierblaadjes
- 2 tl honing
- 2 el fijngesneden ingemaakte citroenen (Marokkaanse of Turkse winkel
- een klein bosje koriander, stelen en blaadjes apart
- 400 ml kippenbouillon (van een tablet)
- ½ tl gerookte paprikapoeder (Pimentón)
- 750 g pompoen, geschild en zonder zaden, in plakjes
- een mespunt saffraandraadjes
- 50 g geroosterde amandelen



Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen
Tajine met kip en pompoen

Heerlijk gerecht bomvol smaken. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de boter en 1 eetlepel van de olie in een ovenvaste pan of een tajine. Voeg de komijn- en korianderzaadjes en het kaneelstokje toe en bak 2-3 minuten.
- Voeg de ui, knoflook, gember en groene peper toe. Bak dit nog 5-6 minuten.
- Doe de kip in de pan en draai hem steeds om, maar laat hem niet bruin worden.
- Voeg de laurierblaadjes toe, de honing, de ingemaakte citroen en de gehakte koriandersteeltjes.
- Giet de bouillon erbij, ¼ theelepel zout, peper en het paprikapoeder. Breng aan de kook en roer goed door. Zet het deksel erop en kook zachtjes 45-50 minuten tot de kip heel zacht is.
- Verwarm intussen de oven voor tot 190 ºC. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg de plakjes pompoen erop. Giet een dun straaltje olie over de pomepoen en bestrooi met peper en zout. Bak 35-40 minuten in de voorverwarmde oven tot bruin en zacht.
- Week de saffraan in 2 eetlepels warm water en hak de korianderblaadjes fijn.
- Als de kip gaar is, haal hem dan uit de pan (tajine) en houd hem warm. Zet het vuur hoger onder de pan of tajine en laat het vocht inkoken tot de helft. Voeg de saffraan en de korianderblaadjes toe. Laat enkele minuten doorkoken.
- Schep de geroosterde pompoen erdoor en verwarm opnieuw. Serveer de kip, pompoen en de saus samen in een schaal of in de tajine. Strooi er de amandelen en wat koriander overheen.

Serveertip

Serveer de tajine met (Turks) brood of met (boterige) couscous.

Bron

Brian Glover/Pompoen: beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top