1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Roti
  6. Lekker die Roti uit het pak

Lekker die Roti uit het pak

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-01-2021

Ingrediënten 4 personen


500 gr kip
2 zoete aardappelen aardappels
500 gr speciebonen
3 tl masala kruiden
500 ml kippenbouillon
4 rotivellen
1 ui
1 tl trassi
knoflook
4 eieren
1 eetlepel olie
peper en zout



Roti, eieren waren al op
Roti, eieren waren al op

Ja dit is ongeveer het recept zoals het op de verpakking van de roti vellen staat. Maar het is Hindoestaans en dus een soort Indiaas. Lekker met Surinaamse sambal of andere pittige saus.
Laatst met een beetje zilvervlies rijst met noten en rozijnen erbij. Ook lekker. Maak wat extra de volgende dag is het nog lekkerder.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil en snijd de zoete aardappels in kleinere stukken en kook ze in een schaal met plastic zakje in de magnetron hoog 10 minuten.
Snipper de ui. Fruit deze even aan in een goede laag olie. Ondertussen snijd je de kip in kleine stukken. Als je de uien hebt gefruit bak je de kip aan met de masala kruiden. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Voeg de speciebonen en de aardappelen toe. Bak aan.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, niet alles in 1 keer dus. De kip en aardappelen mogen niet geheel onder de bouillon staan. Voeg trassi toe,
Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 8 tot 10 minuten. Laat ze even afkoelen en bak ze daarna in een pan met een laagje olie licht krokant.
De roti vellen kan je even opwarmen in de pan of in de magnetron. Serveer een rotivel met het kipmengsel en het ei op een bord. Ook lekker met wat extra rijst.

Bron

Pak van de roti vellen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hans2020


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Hans2020
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top