Pittige tomatensoep met chorizo

  • Spaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Pittige tomatensoep met chorizo

    Pittige tomatensoep met chorizo

    Pittige tomatensoep met chorizo

  • Pittige tomatensoep met chorizo

    Pittige tomatensoep met chorizo

    Pittige tomatensoep met chorizo

  • Pittige tomatensoep met chorizo

    Pittige tomatensoep met chorizo

    Pittige tomatensoep met chorizo

  • Pittige tomatensoep met chorizo

    Pittige tomatensoep met chorizo

    Pittige tomatensoep met chorizo

Tomatensoep, zo lekker en gelukkig zijn er zoveel varianten! Ik maakte er een met chorizo, puntpaprika, gerookt paprikapoeder, witte bonen en chiliflakes. Of het nou een Spaans soepje is weet ik niet maar lekker en vers is hij sowieso! 

https://chivanne.nl/pittige-tomatensoep-met-chorizo/

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
150 gram chorizoworst

500 gram verse tomaten

1 grote rode puntpaprika (of 2 kleinere)

1 rode ui

3 flinke eetlepels tomatenpuree

1 theelepel gedroogde chiliflakes

1 theelepel gerookt paprikapoeder (zoet)

1 uitgelekt blik witte bonen zonder saus (pot 360 gram)

1 theelepel zout

1 theelepel goede balsamicoazijn

olijfolie

optioneel: verse kruiden voor garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Bereidingswijze

Ontvel de chorizoworst en snijd hem in plakjes van een halve centimeter. Snijd elke plak in vieren (ik maakte een torentje van 3 om het proces te versnellen).

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soep-/braadpan. Bak de chorizo op middelhoog voor terwijl je regelmatig roert, in ongeveer 5 minuten goudbruin en knapperig. Haal ze met een schuimspaan eruit en bewaar ze in een kommetje. Bewaar het vet!

Snipper in de tussentijd de rode ui en snijd de paprika's in blokjes (grof). Laat in het achtergebleven vet de ui en paprika ongeveer 7 minuten zweten op laag totdat ze zacht zijn en dus tjokvol smaak door het karamelliseren van de natuurlijke suikers. Roer geregeld door. Hou de ui in de gaten zodat hij niet verbrand.

Snijd in de tussentijd de tomaten in vieren.

Voeg 3 flinke eetlepels tomatenpuree toe en bak een minuutje mee terwijl je een paar keer even roert. Voeg nu de gedroogde chiliflakes en het paprikapoeder toe en bak even mee. Giet de tomaten erbij en voeg 400 ml kraanwater toe en 1 theelepel zout. Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 10 minuten pruttelen, zonder deksel op de pan.

Pureer de soep met behulp van een staafmixer fijn, roer er 1 theelepel balsamicoazijn doorheen en voeg de bonen toe. Warm nog 1 minuut door.

Serveer met de chorizoblokjes in de kom soep en eventueel wat extra chiliflakes en verse kruiden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chivanne avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten