1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Heerlijke New York starwberry cheesecake

Heerlijke New York starwberry cheesecake

  • Amerikaans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-01-2021

Ingrediënten 7 personen


Ingredienten
Korst
2 ¼ kopjes (302 g)
Graham cracker kruimels
3 eetlepels (39 g)
Suiker 1/2 kop (112 g)
Gezouten boter, gesmolten

Fulling
680 g roomkaas, kamertemperatuur
1 kop (207 g) suiker
3 eetlepels (24g) bloem voor alle doeleinden
¾ kop (173 g) zure room, kamertemperatuur
1 ½ el vanille-extract
3 grote eieren, kamertemperatuur


Aardbei topping
1 ½ kopjes (310 g) suiker
2 el maizena
1 ½ kopjes gepureerde aardbeien ( van ongeveer 1 pond aardbeien)
½ theelepel vanille-extract
2 kopjes gesneden aardbeien


Slagroom
½ kopje zware slagroom, koud
¼ kopje poedersuiker
½ theelepel vanille extract


Verder heb je nodig


Oven


Heerlijke New York starwberry cheesecake
Heerlijke New York starwberry cheesecake

Aardbeientaart is een cake die aardbei als hoofdingrediënt gebruikt. Aardbeien kunnen worden gebruikt in het cakebeslag, bovenop cakes en in het glazuur van een aardbeientaart. Sommige worden gekoeld of gedeeltelijk ingevroren geserveerd, en ze worden soms geserveerd als Valentijnsdaggerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Instructies
1. Verwarm de oven op 163° c. vet een pan van 9 x 13 in.
2. Combineer de ingrediënten van de korst in een kleine kom. Druk het mengsel op de bodem van de voorbereide pan.
3. Bak de korst 10 minuten en laat afkoelen.
4. Verlaag de oventemperatuur tot 148 ° c.
5. Mix in een grote kom de roomkaas, suiker en bloem op lage snelheid tot een gladde massa. Zorg ervoor dat u een lage snelheid gebruikt om de hoeveelheid lucht die aan het beslag wordt toegevoegd, te verminderen, wat barsten kan veroorzaken. Schraap langs de zijkanten van de kom.
6. Voeg de zure room en het vanille-extract toe op lage snelheid tot alles goed gemengd is.
7. Voeg de eieren een voor een toe en meng langzaam om te combineren. Schraap de zijkanten van de kom naar behoefte om er zeker van te zijn dat alles goed wordt gecombineerd.
8. Giet beslag in de pan met de korst en verdeel gelijkmatig.
9. Bak de cheesecake 30 minuten.
10. Zet de oven uit en laat de cheesecake 20 minuten in de oven staan met de deur dicht.
11. Kraak de deur van de oven, met de cheesecake erin, gedurende 15 minuten. Dit langzame afkoeling proces helpt voorkomen dat de cheesecake barst.
12. Zet de cheesecake 3-4 uur in de koelkast om volledig af te koelen.
13. Meng voor de aardbei topping de suiker en het maïzena in een grote pan. Roer de aardbeienpuree erdoor.
14. Kook op middelhoog vuur, roer constant tot het mengsel dikker wordt en aan de kook komt, ongeveer 15 tot 20 minuten.
15. Laat 1 ½ minuut koken en haal het van het vuur af.
16. Roer het vanille-extract en de gehakte aardbeien erdoor en laat ongeveer 15-20 minuten afkoelen.
17. Giet de topping over de cheesecake en laat volledig afkoelen, 3-4 uur of een nacht. Je zou de saus direct kunnen serveren, maar hij wordt dikker als hij afkoelt.
18. Om de slagroom te maken, doe je alles in een grote mengkom en klop je op hoge snelheid tot stijve pieken.

Serveertip

Serveer desgewenst plakjes van de cheesecake met de slagroom.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van HorecaTraders


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van HorecaTraders
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top