1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Spruitjes
  5. Winterse quiche met spruitjes en rookworst

Winterse quiche met spruitjes en rookworst

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-01-2021

Ingrediënten 4 personen


- 1 rol deeg voor (hartige)taart
- 400 gram (kleine)spruitjes
- 1 friszoete appel (Elstar)
- 1 Gelderse rookworst
- 1 ui
- 3 eieren
- 200 gram crème fraiche
- 200 gram geraspte kaas (belegen)
- peper, zout en nootmuskaat



Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst
Winterse quiche met spruitjes en rookworst

De heerlijke winterse combinatie van spruitjes en rookworst nu eens een keertje heel verrassend uitgevoerd in een quiche. De appel geeft het gerecht een heerlijk fris accent. Als je dit lekker vind zal  deze Spruitjesstamppot-met-appel vast ook wel in de smaak vallen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Rol het deeg uit en leg het in de bakvorm. (Als je het bakpapier eronder gebruikt hoef je de vorm niet in te vetten, zonder bakpapier vet je de vorm eerst in.)
- Zet de bodem alvast in de oven terwijl je de oven voorverwarmt op 200° C. (+/- 15 minuten)
- Maak de spruiten schoon, kook ze 5 minuutjes en laat ze uitlekken.
- Fruit de fijngesneden ui en voeg de in schijfjes gesneden rookworst en de in stukjes gesneden appel toe (schil mag eraan blijven).
- Voeg als laatste de voorgekookte spruiten toe, schep alles goed door elkaar en verdeel het over het voorgebakken taartdeeg.
- Bestrooi het geheel met peper, zout en nootmuskaat.
- Verdeel de geraspte kaas eroverheen.
- Klop de eieren met de crème fraîche en giet het mengsel over de taart.
- Zet de taart nog een half uur in de oven op 200° C.

Bron

AH/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top