1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip.....

Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip.....

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-01-2021

Ingrediënten 4 personen


VOOR DE AZIATISCHE KIP

500 gram kippendijfilet of kipfilet in kleine blokjes gesneden
2 rode paprika in dunne reepjes gesneden
3 teentjes knoflook geraspt of uit de knijper
3 centimeter gember geschild en geraspt
1 grote rode ui in dunne halve ringen gesneden

VOOR DE SAUS

4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel bruine suiker
2 theelepels sambal oelek of manis of badjak
sap van een halve limoen
150 milliliter water
1 tl maizena met beetje water tot papje geroerd

VOOR DE KRUIDIGE RIJST

350 gram pandanrijst
1 klein uitje heel fijn gesnipperd
1/2 groentebouillonblokje
600 ml heet water

GARNERING
bosui in dunne schuine ringetjes gesneden
pinda's of ( cashewnoten even geroosterd)
beetje zwart sesamzaad ter garnering


Verder heb je nodig


Hapjespan, snijplank , mes en kookpan, rasp


Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip.....
Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip.....
Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip.....
Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip.....
Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip.....
Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip.....
Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip.....
Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip.....
Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip.....
Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip.....
Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip.....
Kruidige pandan rijst met pittige Aziatische kip.....

Dit  heerlijke gerecht staat inderdaad op 30 minuten op tafel. Terwijl de kruidige rijst in de pan rust , maak je de Aziatische kip. Als je alles al gesneden hebt en klaarstaat ben je nog eerder klaar en kun je smullen Wij deden dat in elk geval en bij de eerste hap zei manlief :  "  Erg lekker hoor "

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

KRUIDIGE RIJST

Maak eerst de rijst. Verwarm wat olie in een kookpan en bak de ui snippertjes glazig. Verkruimel er het halve bouillonblokje boven en bak even mee.
Dan mag de rijst de pan in en ook even meebakken. Voeg dan het heet water toe en laat de rijst ongeveer 8-10 minuten zachtjes koken. Als er gaatjes in de rijst vallen is de rijst goed. Leg het deksel op de pan en laat de rijst van het vuur af 15 minuten rusten.

MAAK ONDERTUSSEN DE AZIATISCHE KIP


Kruid de kip blokjes flink met peper en zout uit de molen en bestrooi met maizena. Bak de blokjes bruin en gaar in wat olie in de hapjespan . Haal de kip uit de pan en zet opzij.
Smoor in het overgebleven vet ( of voeg nog wat olie toe) de rode ui en de paprika enkele minuten . Voeg dan knoflook, gember, sambal toe en bak alles even.

Roer een marinade van de sojasaus, ketjap, chilisaus, limoensap , basterdsuiker en het water door elkaar en voeg toe aan de groente in de pan. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg het maizenapapje toe om de saus te binden. Hup de kip erbij even doorroeren en klaar om te serveren.

Kruidige rijst met daarop de Aziatische kip. Garneer met bosui, geroosterde pinda's of cashewnoten en wat zwart sesamzaad.

Bron

Familie over de Kook, eigen tekst, aanpassing en foto



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top