1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep Met Kruiden En Citroen

Linzensoep Met Kruiden En Citroen

  • Multi-cultureel, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-1999

Ingrediënten 4 personen


150 gr. linzen ('snachts geweekt in 250 ml water)
1,5 ltr magere kippen bouillon
1 ui dungesneden
2 EL olijf olie
1 TL gedroogde dragon
0,5 TL gedroogde oregano
zout/peper (naar smaak)
1 EL citroensap
4 dunne schijfjes citroen



Eenvoudige, voedzame soep en toch lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de linzen aan de kook in de bouillon. Vervolgens circa 15 min. op laagvuur laten sudderen totdat ze gaar zijn. (niet voorgeweekte linzen moeten ca. 15 min. langer koken). Bak ondertussen de uieringen circa 8 min. in olie goudbruin en haal ze vervolgens van het vuur en zet ze opzij.
Voeg zodra de linzen gaar zijn de uien, kruiden, zout en peper toe.
Kook het geheel nog 2 min. door. Meng het citroensap erdoor en garneer met citroen schijfjes.

Serveertip

De soep kan bv met warme pita broodjes en een salade van komkommer en tomaten geserveerd worden.

Variaties: Voeg tijdens het bakken van de ui stukjes tomaat toe of schijfjes courgette met knoflook.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskia


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top