Mijn basis tomatensaus bis

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.

De tomatensaus gaat eigenlijk bij alle italiaanse gerechten. Pasta of lasagne.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 ui
2 laurierbladen
1/2 bouilion blokje
1 tl italiaanse kruiden
1 blikje tomaten puree
1 blikje tomatenblokjes
3 tomaten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixxer

Bereidingswijze

Fruit de klein gesneden ui met wat olijfolie.
Voeg blikje tomaten puree toe en laat de puree even ontzuren met de olie.
Voeg blikje tomaten blokjes toe, daarna een (twee voor lasagne saus) blikje water en het halve bouilion blokje.
Ontvel de tomaten ontpit ze, snij in stukje en voeg toe.
Laurier blad toevoegen, italiaanse kruiden en wat suiker.

Half uur zachtjes laten pruttelen. Laurier blaadjes eruithalen en dan met de staafmixxer pureren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Hans2020 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten