2 eidooiers
1 kl mosterd
50 ml druivenpitolie
Enkele druppels azijn
12 kwarteleitjes
12 gamba's
100 gram verse tonijn
Enkele takjes bieslook fijngehakt
Enkele takjes koriander , fijngehakt
100 gram tonijn uit blik
2 eetl. Ketchup.
1 limoen het sap
1 blik abrikozen
Peper en zout
Leuk voorgerechtje of aperitief
Begin met de mayonaise .
Meng de eidooiers met de mosterd en klop er vervolgens straalsgewijs de druivenpitolie onder tot je een dikke mayonaise hebt.
Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels azijn.
Kook de kwarteleitjes gedurende 3 minuten .
Schrik ze onder koud stromend water en pel ze.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan .
Bak er de gamba's in .
Kruid met peper en zout .
Laat afkoelen en pel ze.
Snijd de verse tonijn in kleine blokjes .
Meng er de bieslook en de koriander onder.
Plet de tonijn uit blik met een vork en meng er vervolgens de mayonaise en de ketchup onder.
Meng nu een deel van de tonijnsalade onder de verse tonijn.
Besprenkel met limoensap en zeste van limoen.
Serveren:
Snij de abrikozen in 2 en leg ze op een schaaltje of orde.
Leg er telkens een lepeltje van de tonijnmousse bovenop.
Werk af met een half kwarteleitje en een stukje gamba.
Als je het serveert als aperitief of amuse dan opdienen op een grote schaal
Dominique persoone
JopieKatoenkuif 07-01-2021
EN DE PERZIK DAN?!
professoroud 07-01-2021
Vreemde titel voor dit recept want er zit geen perzik in! Ondanks dat lijkt het me met wat aanpassingen een lekker gerechtje