1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Krab met avocado en platte kaas

Krab met avocado en platte kaas

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-01-2021

Ingrediënten 6 personen


1,5 rijpe avocado
1 limoen , het sap
1 chilipeper fijn gesneden
1,5 kl pijnboompitten , fijngehakt
300 gram krabvlees
1,5 eetl mayonaise
1,5 eetl kwark
1,5 eetl platte kaas
1,5 sjalot fijngesnipperd
1 kleine groene appel , in kleine blokjes
Kroepoek
Dille, basilicum en rucola
Peper en zout


Verder heb je nodig


Mooie glaasjes voor op te dienen


lekker fris gerechtje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Plet de avocado tot een smeuïge mousse.
Voeg na behoefte circa

Plet de avocado tot een smeuïge mousse.
Voeg naar smaak het limoensap (kun je later nog bijvoegen als dat nodig is) , de chilipeper en de pijnboompitten toe.
Kruid met peper en zout

Meng het krabvlees met een mayo

naise , peper en zout.

Meng de kwark met de platte kaas .
Kruid met peper en zout , voeg het sjalotje ,de appel en wat limoensap toe .

Serveren: leg een lepel avocadomousse in een glaasje of kommetje .
Doe daar het krabvlees en de platte kaas bovenop.
Werk af met verkruimelde kroepoek en de verse kruiden





Serveertip

Platte kaas ( heet in Nederland roomkaas naturel).

Bron

Peter Goossens



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top