1,5 rijpe avocado
1 limoen , het sap
1 chilipeper fijn gesneden
1,5 kl pijnboompitten , fijngehakt
300 gram krabvlees
1,5 eetl mayonaise
1,5 eetl kwark
1,5 eetl platte kaas
1,5 sjalot fijngesnipperd
1 kleine groene appel , in kleine blokjes
Kroepoek
Dille, basilicum en rucola
Peper en zout
Mooie glaasjes voor op te dienen
lekker fris gerechtje
Plet de avocado tot een smeuïge mousse.
Voeg na behoefte circa
Plet de avocado tot een smeuïge mousse.
Voeg naar smaak het limoensap (kun je later nog bijvoegen als dat nodig is) , de chilipeper en de pijnboompitten toe.
Kruid met peper en zout
Meng het krabvlees met een mayo
naise , peper en zout.
Meng de kwark met de platte kaas .
Kruid met peper en zout , voeg het sjalotje ,de appel en wat limoensap toe .
Serveren: leg een lepel avocadomousse in een glaasje of kommetje .
Doe daar het krabvlees en de platte kaas bovenop.
Werk af met verkruimelde kroepoek en de verse kruiden
Platte kaas ( heet in Nederland roomkaas naturel).
Peter Goossens