Macaroni Anders...

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-01-2021
  • Macaroni Anders...

    Macaroni Anders...

    Macaroni Anders...

  • Macaroni Anders...

    Macaroni Anders...

    Macaroni Anders...

  • Macaroni Anders...

    Macaroni Anders...

    Macaroni Anders...

  • Macaroni Anders...

    Macaroni Anders...

    Macaroni Anders...

  • Macaroni Anders...

    Macaroni Anders...

    Macaroni Anders...

  • Macaroni Anders...

    Macaroni Anders...

    Macaroni Anders...

  • Macaroni Anders...

    Macaroni Anders...

    Macaroni Anders...

  • Macaroni Anders...

    Macaroni Anders...

    Macaroni Anders...

Deze dagelijkse macaroni is erg lekker. In het gerecht kun je gemakkelijk groenterestjes verwerken.( wortel, broccoli bleekselderij) Is zelfs geheel op voorhand te maken en hoef je in de avond alleen maar even op te warmen. De smaken hebben zó alle tijd gehad om in te trekken. De verse lavas is een echte smaakmaker in dit gerecht, maar mocht je die niet hebben, dan kun je eventueel voor bladpeterselie kiezen. De smaak is wel echt anders en lavas voegt echt iets extra's toe.

 In het voorjaar verschijnen de eerste mooie blaadjes van deze winterharde plant. Die oogst ik dan geregeld.
Spoel  een hoeveelheid schoon en laat uitlekken in een zeef. Dan gaat een handje van de blaadjes in een plastic zakje en zo vries ik vele zakjes in. De bevroren blaadjes laten zich goed in stukjes knijpen en zo heb je altijd een fijne en gezonde smaakmaker bij de hand om soepen, sauzen en gerechten heerlijk op smaak te brengen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gram rundergehakt( slager)
150 gram macaroni

1/2 blokje runderbouillon ( minder zout)
1 stukje courgette in blokjes
1/4 paprika in blokjes
1 tomaat in blokjes
enkele sperziebonen in stukjes van 1 cm
1 kleine ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd

1 laurierblad
1 kubusje maggi
1/2 tl kurkuma ( of meer naar smaak)
1/2 tl milde paprikapoeder ( of meer naar smaak)
klein handje verse maggi ( lavas) versnipperd.
1/2 rode peper zonder zaad en zaadlijst( optie)
1 ruime eetlepel tomatenpuree
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan, snijplank mes, pan, vergiet

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul in een droge hapjespan. Voeg knoflook, ui , laurierblad en rode peper toe en bak even mee.

Dan gaan de tomatenblokjes, courgetteblokjes, paprikablokjes en stukjes boon, kurkuma, paprikapoeder, verse maggi en tomatenpuree erbij om circa 7 minuten mee te bakken.

Giet dan 250 ml water over het geheel en laat alles sudderen voor een 20 tal minuutjes.( eventueel en tijdje met het deksel op de pan)

Kook ondertussen de macaroni in het bouillonblokje gaar volgens de beschrijving op de verpakking en giet af.

Roer de macaroni door de saus. Vis het laurierblad eruit en verkruimel er het kubusje maggi over met een forse draai aan de pepermolen en ( eventueel zout)

Serveer de macaroni met eventueel wat geraspte kaas naar smaak.

Serveertip

Deze dagelijkse macaroni is erg lekker. In het gerecht kun je gemakkelijk groenterestjes verwerken.( wortel, broccoli bleekselderij) Is zelfs geheel op voorhand te maken en hoef je in de avond alleen maar even op te warmen. De smaken hebben zó alle tijd gehad om in te trekken. De verse lavas is een echte smaakmaker in dit gerecht, maar mocht je die niet hebben, dan kun je eventueel voor bladpeterselie kiezen. De smaak is wel echt anders en lavas voegt echt iets extra's toe.


In het voorjaar verschijnen de eerste mooie blaadjes van deze winterharde plant. Die oogst ik dan geregeld.
Spoel  een hoeveelheid schoon  en laat uitlekken in een zeef. Dan gaat een handje van de blaadjes in een plastic zakje en zo vries ik vele zakjes in. De bevroren blaadjes laten zich goed in stukjes knijpen en zo heb je altijd een fijne en gezonde smaakmaker bij de hand om soepen, sauzen en gerechten heerlijk op smaak te brengen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten