Zoetzuur van sperzieboontjes en rode ui....

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 06-01-2021
  • Zoetzuur van sperzieboontjes en rode ui....

    Zoetzuur van sperzieboontjes en rode ui....

    Zoetzuur van sperzieboontjes en rode ui....

  • Zoetzuur van sperzieboontjes en rode ui....

    Zoetzuur van sperzieboontjes en rode ui....

    Zoetzuur van sperzieboontjes en rode ui....

  • Zoetzuur van sperzieboontjes en rode ui....

    Zoetzuur van sperzieboontjes en rode ui....

    Zoetzuur van sperzieboontjes en rode ui....

Bij pittig eten smaakt iets zoetzuurs ons altijd erg goed . Snel klaar en erg lekker. Drie weken houdbaar in de koelkast, maar of ze dat halen :)  ?? 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram schone sperziebonen gepunt.
1/2 rode ui in dunne reepjes ( witte kan natuurlijk ook)
1 teen knoflook in plakjes
1 el inmaakkruiden
1 takje tijm
1 theelepel zout
150 ml water + 175 ml witte natuurazijn
1 1/2- 2 el suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
schone gesteriliseerde pot, pan, zeef snijplank en mes

Bereidingswijze

Blancheer de schoon gemaakte boontjes 5 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel ze meteen koud.

Breng de azijn, water, knoflook , tijm en de inmaakkruiden met suiker en zout aan de kook.( proef even misschien wil je wat meer water, of suiker toevoegen. De smaak van zoetzuur is voor iedereen anders.

Vul ondertussen de gesteriliseerde pot met de ui en de boontjes. Giet er het kokende azijnmengsel op tot aan de rand en draai het deksel erop. Even goed schudden, zodat de smaken zich mengen. Zet ondersteboven op een schone theedoek om goed vacuüm te trekken.

Laat afkoelen. Dit zoetzuur van boontjes blijft zeker 3 weken goed in de koelkast.
Na 3 dagen zijn ze al heerlijk.

Serveertip


Steriliseren : Pot en deksel 20 minuten in een oven van 160 graden. Oven uit en tot gebruik in de oven laten staan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten