1. Home
  2. Recepten
  3. Argentijnse keuken
  4. choripan

choripan

  • Argentijns, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-01-2021

Ingrediënten 4 personen


6 el olijfolie
4 verse chorizoworsten
4 witte pistolets, vers , geen afbak

Voor de chimichurri
15 g bladpeterselie, fijngehakt
7 g verse oregano, fijngehakt
4 teentjes knoflook, gesnipperd
1/2 ui, gesnipperd
1 groene peper, fijngehakt (verwijder evt. de zaadlijsten)
4 el wittewijnazijn
50 ml limoensap
50 ml olijfolie
zout en peper

Voor de salsa
½ rode ui, gesnipperd
1 vleestomaat, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
½ rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
2 el rode wijnazijn
75 ml olijfolie
zout en peper


Verder heb je nodig


2 mengkommen
2 grote koekenpannen


choripan
choripan

De Argentijnse hotdog, pan staat voor brood , chori voor de worst natuurlijk.
Waarschijnlijk zal je even moeten zoeken want het betreft verse chorizo worst en niet de gedroogde versie.
Een heerlijke frisse salsa en de onmisbare chimichurri maken dit een " hotdog "  2.0
laat je niet ontmoedigen door de hoeveelheid ingredienten, ok het is een beetje hak en snij werk maar zodra dat klaar is zit het ook zo in elkaar.

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Chimichurri: alles mengen, proeven evt. zout en peper en zet weg, hoeft niet mag wel koel.

salsa: alles mengen, proeven evt. zout en peper en zet weg, deze zet ik persoonlijk wel koel want ik heb niet zo op lauwe salsa en het geeft net ff extra frisje tegenover de worst. up to you

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chorizo ca. 5 minuten rondom aan. Voeg 125 ml water toe en stoof de worsten met het deksel op de pan in ca. 12 minuten gaar.
Verwarm intussen een droge grillpan op middelhoog vuur. Snijd de pistolets horizontaal in. Besprenkel de binnenzijden met 4 eetlepels olijfolie en rooster het brood in porties in ca. 5 minuten goudbruin en krokant.
Beleg de geroosterde broodjes royaal met de chimichurri dan de chorizo en de salsa. Serveer meteen.

Serveertip

Geen verse chorizo ? geen paniek , chipolata worstjes , of zelfs een vega variant kan prima.
mijn slager heeft vaak ook een "ketting" van 6 mini chorizoworstjes, principe blijft het zelfde , maar dan op Schnittbroodje, mooi klein lunch gerechtje als je een buffet hebt bv.

Bron

Favorflav



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top