Takoyaki (Japanse poffertjes)

  • Japans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-01-2021
  • Takoyaki (Japanse poffertjes)

    Takoyaki (Japanse poffertjes)

    Takoyaki (Japanse poffertjes)

  • Takoyaki (Japanse poffertjes)

    Takoyaki (Japanse poffertjes)

    Takoyaki (Japanse poffertjes)

  • Takoyaki (Japanse poffertjes)

    Takoyaki (Japanse poffertjes)

    Takoyaki (Japanse poffertjes)

Takoyaki is een moderne, Japanse fastfood / streetfood snack, oorspronkelijk uit Osaka. Het is een poffertje maar dan boller, ronder en met een zijdezachte structuur van binnen. Traditioneel gevuld met een stukje octopus, wat rode gembertenkatsu en lente-ui. Ze worden gebakken in een takoyaki pan ( zie foto) en daarna op smaak gebracht met okonomiyakisauskewpie mayonaiseaonori en bonito flakes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Beslag :
1 losgeklopt ei
340ml ijskoud water
½ tl dashi-poeder
½ tl zout
1 tl sojasaus
100g zachte bloem

Vulling :
150g gare octopus (of rauwe garnaal)
4 el tenkasu
6g beni shoga
2g sakuraebi

Garnering :
Okonomiyaki saus
aonori
Kewpie mayonaise
bonito flakes
lente-ui in dunne ringetjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
takoyaki pan (poffertjespan)

Bereidingswijze

-Meng bloem en water met een garde tot beslagje, voeg het losgeslagen ei, dashipoeder, sojasaus en zout toe en meng. Doe eventueel over in een maatbeker of iets waarmee je makkelijk schenkt.
-Verhit de pan, vet in met wat olie en als die heet is schenk je de uitsparinkjes bijna vol. Laat er een stukje octopus in vallen, besprenkel met de andere smaakmakers.
-Draai de poffertjes zo gauw dat kan een kwartslag (bekijk een filmpje op youtube om moed te krijgen, het is wel te doen, maar valt nog niet mee). Wacht even en draai nog een kwartslag. Blijf daarna draaien tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Leg op een bord.
-Okonomiyakisaus erover, de aonori, de mayonaise, de bonitovlokken en de lenteui. Warm opeten!

Over de bloem voor takoyaki
Het lekkerste is een bloem met een laag glutengehalte te gebruiken zoals bapaomeel of cakemeel (let op: niet cake mix). Er zijn ook kant-en-klare mixen voor okinomiyaki (lekker, maar prijzig). Met gewone bloem lukt het natuurlijk ook, maar het resultaat zal iets minder fluffy/zacht zijn. Trucje om het toch weer zachter te krijgen: vervang 1 eetlepel van de gewone bloem door maïzena.

Bron

aziatische ingrediënten

Serveertip

Verschil met poffertjespan :
De “kommetjes” in een poffertjespan zijn breder en minder diep. Op de foto zie je de 2 pannen naast elkaar:

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten