Yakisoba Saus
- Japans, Saus/dressing
- 0-10 min.
Yakisobasaus is een soort “woksaus” voor over de yakisoba. Yakisoba is de Japanse versie van wat wij kennen als bami goreng en de Chinezen en Amerikanen als Chow Mein: gebakken mie! Deze redelijk dunne, kant-en-klare saus smaakt als een kruidige, zoetzure mix van sojasaus, worcestershire saus en oestersausmet een flinke snuf kruidnagel. Je kan echter deze saus ook zelf bereiden via dit makkelijke recept .
Ingrediënten 4 personen
1 el Japanse Worcestersaus1 tl oestersaus
1 tl ketchup
½ tl sojasaus
½ tl suiker
snufje kruidnagelpoeder
Meng alles door elkaar. Voeg naar smaak een klein beetje meer van het ene of andere ingrediënt toe. Klaar.
Bereidingswijze
Meng alles door elkaar. Voeg naar smaak een klein beetje meer van het ene of andere ingrediënt toe. Klaar.
Bron
aziatische ingrediënten
Serveertip
Hoe te gebruiken?
Nadat je de stukjes vlees, groenten en mie gebakken hebt voeg je op het laatst een paar eetlepels yakisobasaus toe en bakt nog een minuut of twee verder. De Yakisoba saus is in de koelkast nog maanden te bewaren.