GEHAKT IN EEN JASJE

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • GEHAKT IN EEN JASJE

    GEHAKT IN EEN JASJE

    GEHAKT IN EEN JASJE

#

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 gr gehakt half/half
250 gr bloem
zout en peper
120 gr boter, in kleine blokjes
20 gr parmezaanse kaas, geraspt
50 ml water, ijskoud
1 el mosterd, grove
5 zongedroogde tomaatjes, kleingesneden
2 el olijven, groene, zonder pit, klein gesneden
1 ei, losgeklopt
3 el paneermeel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zeef de bloem en het zout boven een grote kom, meng de blokjes boter erdoor tot een kruimelige massa, voeg de kaas toe en het water tot een soepel deeg dat niet plakt. Kneed het deeg 5 minuten en vouw het in plasticfolie. Leg tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven op 180 C. Kneed het gehakt met de mosterd, zongedroogde tomaatjes, olijfjes, ei, paneermeel, peper en zout. maak er een rol van +/- 25 cm. Rol het deeg tot een lap en leg het gehakt erop. Vouw de randen van de deeg naar elkaar toe tot heel het gehakt bedekt is. Leg de rol met de naden naar beneden op de bakplaat bedekt met bakpapier. Bestrijk het deeg met wat ei. Bak het brood in 60 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Brood even laten rusten voor je hem aansnijd.

Bron

Keurslager

Serveertip

Lekker met rauwkost.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Nmousie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten