GEHAKT IN EEN JASJE
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
#
Bereidingswijze
Zeef de bloem en het zout boven een grote kom, meng de blokjes boter erdoor tot een kruimelige massa, voeg de kaas toe en het water tot een soepel deeg dat niet plakt. Kneed het deeg 5 minuten en vouw het in plasticfolie. Leg tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven op 180 C. Kneed het gehakt met de mosterd, zongedroogde tomaatjes, olijfjes, ei, paneermeel, peper en zout. maak er een rol van +/- 25 cm. Rol het deeg tot een lap en leg het gehakt erop. Vouw de randen van de deeg naar elkaar toe tot heel het gehakt bedekt is. Leg de rol met de naden naar beneden op de bakplaat bedekt met bakpapier. Bestrijk het deeg met wat ei. Bak het brood in 60 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Brood even laten rusten voor je hem aansnijd.
Bron
Keurslager
Serveertip
Lekker met rauwkost.