1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Oliebollen
  6. Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden

Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-01-2021

Ingrediënten 6 personen


- rest oliebollen
- boter om de ovenschaal in te vetten
- 3 grote eieren (XL)
- 2,5 dl slagroom
- 1 eetlepel honing
- 2,5 dl melk
- optioneel: grof gehakte walnoten of amandelen
- poedersuiker om mee te bestrooien en een beetje kaneel



Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden
Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden
Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden
Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden
Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden
Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden
Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden
Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden
Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden
Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden
Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden
Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden
Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden
Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden

Het is was mij nog nooit overkomen maar dit jaar hield ik oliebollen over!!  Ik vond de recepten en tips wat je met overgebleven oliebollen kunt doen dan ook altijd een lachertje want oliebollen die overblijven dat kende ik helemaal niet
Dus toen ik me er eenmaal in ging verdiepen kwam ik een heleboel leuke dingen tegen. Omdat ik nogal fan ben van Janny van der Heijden is het deze ovenschotel uiteindelijk geworden. Ik was helaas de poedersuiker vergeten, dus volgende keer (jaar) een herkansing. Ik denk dat ik er dan ook meteen nog een beetje kaneel overheen strooi

Ik wil deze heerlijke ovenschotel dan ook liever geen "restverwerking" noemen maar "no-waste".

Andere mogelijkheden zijn: invriezen, wentelteefjes, croutons, broodpudding, en ik kwam zelfs recepten tegen van oliebollensoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snijd de oliebollen in plakken. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een (rechthoekige) ovenschaal in met boter. Leg de plakjes oliebol licht overlappend over elkaar in de ovenschaal. Klop de eieren los met de slagroom, een lepel honing en de melk.
- Optioneel: Voor het ei-roommengsel over de schotel wordt uitgeschonken, kunnen de plakjes eventueel bestrooid worden met een beetje grof gehakte walnoten of amandelen.
- Schenk het ei-roommengsel over de plakjes oliebol uit en plaats de ovenschaal in de oven. Bak ca. 50 minuten, schakel de oven dan uit en laat nog een minuut of 10 (buiten de oven) staan.
- Serveer de oliebollenovenschotel warm en bestrooi eventueel met poedersuiker en een beetje kaneel.

Bron

Janny van der Heijden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top