1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Cupcakes
  6. Driekoningen cupcakes

Driekoningen cupcakes

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-01-2021

Ingrediënten 4 personen


1 pakje bladerdeeg (kant-en-klaar)
2 eieren
80 g boter
100 g suiker
1 eidooier
150 g amandelpoeder
1 amandel
50 g bloem
50 g maïszetmeel


Verder heb je nodig


Papieren bakvormpjes


Driekoningen cupcakes
Driekoningen cupcakes

=16pxOp 6 januari vieren we Driekoningen en daar hoort heel wat lekkers bij!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 170° C.
2 Meng de boter met de suiker tot een glad mengsel. Roer daar het amandelpoeder door. Zeef er de bloem en maïszetmeel bij, roer er de eieren door. Meng alles flink door elkaar. Vergeet in dit mengsel geen hele amandel te verstoppen!
3 Steek grote en kleine cirkels uit het bladerdeeg. Plaats papieren bakvormpjes in de cupcake-vorm. Leg de kleine cirkel op de bodem van het bakpapiertje.
4 Vul de papieren bakvormen tot ongeveer 5 mm van de rand met het amandelmengsel. Werk bovenaan af met de grote cirkels bladerdeeg.
5 Versieren kan je met sterren die je uit het bladerdeeg steekt. Laat de ster extra "blinken" door ze in te strijken met eidooier. Bak de cupcakes in 20 minuten goudbruin.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top