1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Driekoningentaart

Driekoningentaart

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-01-2021

Ingrediënten 6 personen


2 vellen bladerdeeg (kant-en-klaar)
3 eieren
125 g kristalsuiker (fijn)
125 g amandelpoeder
125 g boter
1 tl amandelessence
zout
1 amandel (of koffieboon)


Verder heb je nodig


Bakpapier en bakplaat


Driekoningentaart
Driekoningentaart

=16pxOp 6 januari vieren we Driekoningen en daar hoort heel wat lekkers bij!       =18pxWie de boon heeft, krijgt het kroontje en mag koning zijn

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180° C.
2 Roer de suiker met de boter tot room. Klop 2 eieren los en doe ze erbij, samen met een snuifje zout, het amandelpoeder en de amandelessence. Roer alles mooi glad.
3 Leg 1 vel bladerdeeg op het bakpapier op de bakplaat. Verdeel er de crème over, maar laat een rand van 1,5 cm vrij en bestrijk die met water. Leg de amandel ergens op de vulling. Dek af met het andere deegvel. Druk de rand aan met een vork. Maak in het midden een gaatje voor de stoom.
4 Klop het laatste ei los met 1 el water en bestrijk er de taart mee. Bak ze 25 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin is.
5 Laat de driekoningentaart afkoelen op een rooster en versier ze voor het serveren met een kroontje van goudpapier.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top