Pasta met ham-champignonsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-01-2021

Heerlijk pasta gerecht. Ik gebruik de Fusilli pasta, maar natuurlijk kun je ook een andere pasta gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr pasta naar keuze
2 el olijfolie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
250 gr champignons
150 ml droge witte wijn
250 ml kookroom
1 dikke plak yorkham van ca 150 gr
2 tl groentebouillonpoeder
1 el peterselie, fijngehakt
allesbinder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de yorkham in blokjes.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de champignons toe en bak mee. Blus af met de droge witte wijn en laat wat inkoken.
Voeg dan de kookroom toe en laat ook inkoken. Voeg als laatste de blokjes ham toe en warm goed door. Breng op smaak met groentebouillonpoeder.
Als de saus te dun is iets binden met allesbinder. Garneer met de peterselie.
Serveer de pasta met de saus.

Serveertip

Vervang de ham door gerookte zalm snippers!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten