1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Driekoningentaartjes

Driekoningentaartjes

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-01-2021

Ingrediënten 4 personen


350 g bladerdeeg
90 g amandelpoeder
90 g poedersuiker
50 g margarine (op kamertemperatuur)
1 ei
1 eidooier
1 gedroogde boon
bloem (voor het werkblad)



Driekoningentaartjes
Driekoningentaartjes

=16pxOp 6 januari vieren we Driekoningen en daar hoort heel wat lekkers bij!    =18pxHeerlijke amandellekkernij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 210°C.
2 Maak de frangipane: meng het amandelpoeder met de suiker en het hele ei. Roer er de margarine door en meng goed.
3 Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Prik het in met een vork en steek er 8 rondjes van 10 cm diameter uit.
4 Leg 4 rondjes op een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de frangipane over, maar blijf 1 cm van de deegrand af. Leg op een van de rondjes de droge boon.
5 Roer de eidooier los met een beetje water. Bestrijk er de deegranden mee. Leg er de resterende rondjes op en druk de rand goed aan. Bestrijk dan de bovenkant met eidooier.
6 Je kunt de taartjes nog garneren door ze ondiep in te kerven (maar snij het deeg niet door). Zet de taartjes 20 à 25 minuten in de oven.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top